2013-05-09 14:35:00• hírek • Póti Orsolya

Több, mint 4000 lej gyűlt az utcagyerekek javára

Elegancia egy nemes cél érdekében címmel rendezett jótékonysági koncertet május 10-én a Szatmárnémeti Stea Egyesület az utcán élő gyermekek és fiatalok javára. A rendezvény során több mint 4000 lej gyűlt.

A Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia adott otthont szerda este 18 órától annak a jótékonysági rendezvénynek, amelyre a Stea Egyesület szervezésében került sor és amely városunk utcáin élő gyerekek és fiatalok sorsával ismertette meg a közönséget. Cristina Bala, az egyesület elnöke a rendezvény megnyitása képen bemutatta a Stea Egyesület szolgáltatásait, céljait és eddigi tevékenységeit, valamint elmondta azt is mi célt szolgál az április 8-tól elindult „11 mosoly" elnevezésű kampány.

Az egyesület már évek óta küzd az utcagyerek-jelenség visszaszorításáért, illetve megszüntetéséért: különféle kampányokat, akciókat, programokat szervez azért, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy utcagyerekek némi támogatással és odafigyeléssel társadalmunk nélkülözhetetlen részévé válhatnak.

Bala beszéde után Diana Bretan, az egyesület tagja és projektmenedzsere vette át a szót, aki megköszönte a támogatók, szponzorok és partnerek együttműködését, különösképpen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatását.

Bevezetésképpen Luciano Dalla „Caruso" című dala hangzott el Vastag Teodora szopránénekes előadásában, Corina Savian zongoraművésznő kíséretében. A közismert dal után divatbemutatóra került sor, majd a CTS Táncklub gyerektáncosaié volt a színpad.

A kicsik táncbemutatója után egy megható képösszeállítás került bemutatásra: a Stea Egyesület kedvezményezettjeinek, az utcán élő és hidak alatt alvó gyerekekről készült fotókat vetítették le. Ezt követően Sorin Balaj és Tavi Bud folkénekesek szórakoztatták a közönséget, majd Street Dance bemutatóra került sor Iulian Tertan irányításával.

A gyerekek újra színpadra léptek két tánccal, befejezésképpen pedig Finta Filomena, a 2003-as Miss Romania győztesének első „Feel" nevet viselő, estélyiruha kollekciójának bemutatására került sor a Trust Models Modellügynökség manökenjeinek közreműködésével.

Mint megtudtuk, a rendezvény során összesen 3381 lej és 200 kanadai dollár gyűlt, valamint havi 150 lej támogatásról kötöttek szerződést és 13-an ajánlották fel adójuk 2 százalékát.

A Stea Egyesület vezetői a jótékonysági koncert során felhívták a közönség figyelmét arra, hogy az utcán élő gyerekeket és fiatalokat bárki pártfogásába veheti, támogathatja, taníttathatja és szakmát adhat a kezükbe, hiszen akadnak közöttük igazán tehetségesek, szorgalmasak. Például az egykori szépségkirálynő, jelenleg divattervező Finta Filomena is pártfogásába vett egy leányzót.

A szatmári utcán élő fiatalok, a Stea kedvezményezettjei egyébként már bizonyítottak, hiszen két alkalommal is szemétgyűjtési akciót rendeztek a megyeközpontban, és folytatni akarják ezt a programot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: