2020-04-18 08:22:28• hírek • Agerpres

Több mint 36 ezer belügyi és védelmi minisztériumi alkalmazott teljesít szolgálatot az ortodox húsvéti napokon

Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Több mint 36 ezer rendőr, csendőr, tűzoltó, határrendész, helyi rendőr és katona teljesít szolgálatot országszerte a keleti kereszténység húsvéti ünnepén.

Naponta 14 ezer rendőr lesz jelen az utakon és ellenőrzi a kijárási tilalom előírásainak betartását. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományos húsvéti termékek forgalmazásának ellenőrzésére, valamint az erdészeti bűncselekmények megelőzésére. Mellettük mintegy hétezer csendőr is szolgálatot teljesít majd, ők többek között naponta ellenőrizni fogják a parkokat és pihenőövezeteket, hogy megbizonyosodjanak a kijárási tilalom szabályainak tiszteletben tartásáról.


A rendőrök és csendőrök munkáját 4000 helyi rendőr, valamint 1500 katona segíti majd, ugyanakkor 5000 katonai tűzoltó és 400 rohammentős egység is készenlétben áll. A határátkelőknél naponta több mint 4500 rendőr teljesít szolgálatot.


A határátkelők forgalma csökkent az elmúlt napokban, a tavalyi év ugyanezen időszakához képest pedig 90 százalékkal esett vissza - derül ki a hatóságok pénteki tájékoztatásából. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: