2020-04-07 13:35:42• hírek • Bede Emőke

Több mint 34 órája küzdenek a lángokkal a Bikszádi-kőnél - Helyszíni képek

Második napja oltják a lángokat a Szatmár megyében található Bikszádi-kőnél, ahol a több hektáros területen számos tűzfészek van – tájékoztat a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A többnyire száraz növényzetből, falevelekből és ágakból táplálkozó tűz már bejutott az erdős és sziklás területekre is. Az oltás azonban nem csak azért roppant nehéz, mert újabb és újabb pontokon kap lángra a növényzet, hanem azért is, mert a terep gépjárművekkel alig-alig, vagy egyáltalán nem is járható, ezért a lánglovagok jobbára csak kéziszerszámokkal tudják felvenni a harcot a tűzzel. Ugyanakkor folyamatosan figyelni kell a sziklákra is, melyek omlásveszéllyel fenyegetnek.


Jelen pillanatban 33 hivatásos tűzoltó és kb. 35 civil személy van a helyszínen: ott vannak a bikszádi önkéntes tűzoltók, a hegyimentő-közszolgálat munkatársai, az erdészeti hivatal és a helyi önkormányzat képviselői, illetve több lakos is.


Az oltás során a parancsnoki feladatokat maga Nicolae Dima tűzoltóezredes, az ISU Szatmár megyei vezetője látja el, ki hétfőn és kedden is jelen volt a helyszínen. Mivel a bevetés több mint 30 tűzoltót foglal le folyamatosan, ezért több szolgálaton kívüli lánglovagot is berendeltek, hogy a Szatmár megyei polgárvédelem ne csorbuljon az ebből fakadó emberhiány miatt – közölte a katasztrófavédelmi felügyelőség.
















 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: