2013-06-06 17:09:30• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint 30 ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le májusban

Szatmár megyében májusban több, mint 30 ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le az illetékes hatóságok - mindez több, mint 300.000 lejes kárt okozott az államkasszának.

A Szatmár Megyei Prefektúra tájékoztatása szerint a rendőrség és a határőrség májusban 37.453 doboz csempészett cigarettát fogott el. Ez alig egyharmada az április hónapban talált  88.900 doboznak.

A csempésztevékenységgel kapcsolatban 238.497 lejnyi javakat foglaltak el és elkoboztak három személygépkocsit. Az államkasszának okozott kár 301.282 lej, míg a kiszabott bírság összege eléri a 49.500 lejt.

A májusi eredményekre reagálva Eugeniu Avram prefektus további szigorú fellépésre szólította fel az illetékes hatóságokat.

A kormánybiztossal kapcsolatos hír, hogy Kovács Jenő nagykárolyi polgármester társaságában június 5-én, szerdán Szentjánosmajoron vett részt közmeghallgatások. A közel száz érdeklődő óvodát, kultúrotthont, orvosi rendelőt valamint közvetlen buszjáratot kért Nagykárolyba.

A jelenlévők arra is kérték Avramot, járjon közbe, hogy a falu 35 hektárnyi legelőjét egyenlő mértékben osszák el a két működő társulás között. Igaz ugyan, hogy a két társulásban nagyjából egyforma számú szarvasmarha van, ám míg az egyik társulásnak csak három tagja van, addig a másik a falu szinte valamennyi állattartóját tömöríti, szólt az indoklás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: