2013-05-31 11:53:35• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint 30 család kérte honosítását

A honosítási eljárásról és a kettős állampolgárságról bővebb információkat az állampolgarsag.gov.hu honlapon találnak az érdeklődők.

Több, mint harminc család adta le pénteken honosítási kérelmét Szatmárnémetiben - első alkalommal fordult ugyanis elő, hogy a kolozsvári magyar főkonzulátus munkatársai az RMDSZ-székházban fogadták a kérelmezőket.

Összesen 34 család gondolta úgy, él a premier adta lehetőséggel és előzetesen jelentkezett a szatmárnémeti RMDSZ kollégáinál. Az egyéni preferenciákat (munkahelyi kötelezettség, ballagás, stb.) is figyelembe véve a szövetség munkatársai igyekeztek beprogramozni a kérelmezőket, elkerülendő, hogy azok sokat várjanak egymásra. Ezzel együtt is folyamatosan érkeztek a kérelmezők, Vízi Gabriella és Szűcs Zoltán konzulok pedig 09.00 órától addig fogadták őket, amíg az utolsó dosszié is el volt bírálva.

„A szükséges dokumentumok eddig maximálisan rendben voltak, a jelek szerint jól dolgoztak az RMDSZ munkatársai", mondta Szűcs Zoltán a sajtó munkatársainak. Felhívta valamennyi szatmári lakos figyelmét, hogy ezentúl kéthetente pénteken a megyébe jönnek, hogy átvehessék a kérelmeket. Legközelebb június 14-én Sárközújlakon fogadják a környékbeli igénylőket, majd Nagykároly is sorra kerül. Jelentkezni a helyi RMDSZ-nél vagy akár a szatmárnémeti szervezetnél is lehet.

Két hét múlva Sárközújlakon már az útlevélkérvényeket is benyújthatják azok, akik már rendelkeznek magyar állampolgársággal. Egy nap alatt 15-20 útlevélkérelmet tudnak átvenni, mindezért 20 eurót és a konzuli djat kell fizetniük a kérelmezőknek.

A csütörtöki nap folyamán Magdó János főkonzullal kiegészülve a küldöttség megtekintette a szatmárnémeti Traian Viua Gimnáziumot, a látogatás célja a szakképzés állapotának feltérképezése volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: