2012-02-20 16:15:13• hírek • Póti Orsolya

Több mint 300 diák a Világ reggelei című mozikaravánon

Szatmár megyében is zajlik „A világ reggelei" (Diminetile lumii) elnevezésű mozikaraván, melyet a Nagybányai Tanügyiek Háza, a Szatmárnémeti Tanügyeik Háza, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, valamint a Szatmárnémeti G.M. Zamfirescu Kulturális Központ közös szervezésében jön létre. Február 20-án a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjai és tanárai kapcsolódhattak be a programba.

A projekt ötlete Nicoara Mihali író és tanár, a Nagybányai Tanügyiek Házának munkatársától ered, aki Máramaros, Szatmár, Szilágy, Kolozs és Suceava megyék iskoláinak közösségét tűzte ki célcsoportnak.

A projekt célja a diákok és tanárok közötti hatékony és eredményes kommunikáció fejlesztése egy mozikaraván által, melynek keretében olyan országok oktatási módszereit mutatják be filmen keresztül, mint Finnország, az Amerikai Egyesület Államok, Japán, India, Kambodzsa, Mexikó, Marokkó.

A filmet egy franciaországi kulturális központ munkatársai készítették, és az érdekes dokumentációs anyagot Mihali Nicoaranak is átadták. Február 20-án, hétfőn a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjai és tanárai kapcsolódhattak be a programba. Délelőtt 10-12 óra között mintegy 350 diák nézte meg az érdekfeszítő filmeket a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ kis előadótermében.

A projekt lebonyolítói a diákok véleményére is kíváncsi ezért pályázatot hirdettek. A közös filmnézés után a tanulók rajzot, esszét, vagy három perces rövidfilmet készíthetnek „Életem egyik napja az iskolában" címmel.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: