2019-06-04 05:50:57• hírek • Bede Emőke

Több mint 2 ezer Szatmár megyei diák iratkozott be az idei érettségire

Június 3-án elrajtolt a 2019-es érettségik időszaka: a diákok első körben, június 3. és 13. között a szóbeliken, illetve az informatikai próbán vesznek részt, majd alig egy hónap múlva kezdődik a sokkal nagyobb felkészültséget igénylő írásbelik sora.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által közölt adatok szerint a 2019-es érettségire összesen 2017 diák iratkozott be, közülük 1788-an első alkalommal adnak számot tudásukról, 229-en azonban már többedik alkalommal ragadnak majd tollat.


Június 3–4. között zajlanak a román szóbelik, majd 5-én és 6-án az anyanyelvi kompetenciáikról adhatnak számot a diákok. Június 7-én, 10-én és 11-én az informatikai felmérés következik, majd 12-13. között az idegen nyelvi vizsga zárja a szóbelik sorát. Ezt követően a diákoknak kicsivel több mint két hetük lesz ráhangolódni az írásbelik sorára, melyet július 1-én a román nyelv és irodalom érettségi nyit majd. 2-án az anyanyelvből, 3-án a szaknak megfelelő kötelező tárgyból, majd 4-én az opcionális tárgyból írásbeliznek a diákok.


Az első eredmények közzétételére július 8-ig kell várni, s ugyanezen a napon lehet majd benyújtani az óvásokat is. Ezeket július 9. és 12. között fogják elbírálni, majd a végleges eredményeket 13-án függesztik ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: