2018-01-22 15:08:49• hírek • Bede Emőke

Több, mint 26 millió euró érkezik városunkba

Hétfő délután a város vezetősége sajtótájékoztatót tartott, melynek elsődleges célja a tavalyi év kiértékelése volt, azonban a sikeresen elnyert pályázati támogatásokat is ismertették.

Mint kiderült, az észak-nyugati régióért felelős fejlesztési ügynökség kedvezően bírálta el a város által benyújtott 24 dokumentációt, így Szatmárnémeti jelképes zsebében a Regionális Operatív Program 2014-2020 segítségével 26,8 millió euróval több lesz, melyet fejlesztésekre fordíthatnak a 2018-2020-as időszakban.
 

A majd’ 27 millió eurónyi összegből hármat a Crinul kereszteződés gyalogoskérdésének rendezésére fognak fordítani. Ebből az összegből ugyanis megvalósítható az a felüljáró, melynek terveiről korábban már tájékoztattuk olvasóinkat.
 

A fennmaradó összeg egy részét a város bicikliút-hálózatának fejlesztésére és egy kerékpárkölcsönző rendszer kialakítására fogják fordítani. Hasonló rendszer már több nagyvárosban is működik, pl. Kolozsváron, ahol az egyetemisták és a turisták mellett a város lakói is előszeretettel élnek a bérlés adta lehetőségekkel.
 

Végre megoldódni látszik a Kubik-tó ügye is, ugyanis a Regionális Operatív Program által nyújtott támogatás segítségével szeretnék a tó környékét modernizálni. A tervek szerint egy szabadidő eltöltésére alkalmas területet alakítanak majd ki itt, csakúgy mint a Szamos felett átívelő két híd közti töltésoldalon. Végül, de nem utolsósorban az önkormányzat tervei között több oktatási intézmény épületének a modernizálása is szerepel. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: