2014-10-08 18:33:51• hírek • Szatmar.ro

Több mint 2,1 millió lejbe kerül a novemberi választás megszervezése Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Prefektúrán megtartott sajtótájékoztatón kiderült: összesen 317.918 választásra jogosult személy szerepel a megye választási névjegyzékében, akik 334 szavazókörzetben adják majd le a voksukat a 14 államelnökjelölt valamelyikére a választás november 2-án megrendezett első fordulójában.

A szerdán megtartott sajtótájékoztatón részt vett Eugeniu Avram prefektus, Altfatter Tamás alprefektus és Adriana Vilcu, a Megyei Választási Iroda vezetője. A téma természetesen a kevesebb mint egy hónap múlva esedékes álamelnök-választás volt, főleg ennek a szervezési és lebonyolítási költségei.

A választás első fordulójára november 2-án, a második fordulóra pedig november 16-án fog sor kerülni. A két forduló megszervezésének összköltsége 2,165 millió lej, az összeg legnagyobb részét pedig a személyi költségek teszik ki.

A szavazóházak elnökeinek, alelnökeinek, a bizottság tagjainak fizetésére 1,68 millió lejt költenek, ehhez adódik hozzá a 470 ezer lej, amit különböző fogyóeszközökre és szolgáltatásokra költenek, és a 15 ezer léejes összeg, ami befektetésként szerepel a listán.

A megyében ez alkalommal is 334 szavazóházban lehet majd véleményt nyilvánítani. A megye a választások lebonyolításához 350 ezer szavazólapot, 1670 pecsétet és 320 ezer, a szavazást igazoló öntapadós matricát kap.

A 334 szavazóházban a belügyminisztérium 668 dolgozója vigyáz majd a rendre: 163 helyszínen a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai, 74 helyszínen a Szatmár Megyei Csendőrség emberei, 57 helyszínen a "Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének alkalmazottai, 40 szavazóházban pedig a Területi Határrendészeti Felügyelőség egyenruhásai teljesítenek szolgálatot.

Eugeniu Avram, Adriana Vilcu és Altfatter Tamás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: