2018-08-02 09:52:55• hírek • Bede Emőke

Több mint 20 ezer liter alkoholt foglaltak le a pénzmosási ügyben

Öt megyére kiterjedő bűnszervezetre csaptak le szerdán, az összehangolt akciónak köszönhetően nagy mennyiségű alkoholt, cigarettát, pénzt és egy autót is lefoglaltak a rendőrség emberei.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rajtaütésszerű házkutatás a Maros Megyei Rendőrség kezdeményezésére indult, viszont mind az öt érintett megye – Szatmár, Máramaros, Maros, Brassó és Kovászna – rendőrségének különleges egysége és a csendőrség is beszállt. A gyanú szerint ez év januárja és júliusa között Szatmár és Máramaros megyében feketén állítottak elő alkoholt, melyet aztán a másik három megyében értékesítettek, ugyancsak illegálisan. Az eladások után természetesen nem adóztak ez banit sem, hanem a befolyt összegből vállalatoknak nyújtottak kölcsönt. Ezek ingatlanokat és járműveket vásároltak a hitelből, melyet aztán annak rendje és módja szerint törlesztettek. A hitel visszatérítése után befolyt pénzt pedig már tisztán könyvelték el.
 

Nos, a házkutatások nem zárultak eredménytelenül. A Maros Megyei Rendőrség közleménye szerint nem kevesebb mint 159.640 szál cigarettát, 20.713,8 liter illegálisan előállított alkoholt, 4 ezer lejt, valamint egy terepjárót is. Szerdán 500 ezer lejre becsülték az államháztartásnak okozott kárt, jelenleg az összeg már 700 ezernél tart, azonban a nyomozás további szakaszában ez még változhat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: