2017-07-07 07:34:11• hírek • Szatmár.ro

Több mint 20 ezer lej értékben büntettek a fogyasztóvédők

A júniusi hónapban három tematikus ellenőrzéssorozatot is végeztek.

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség ellenőrei az általános felügyeleti munka melletti tematikus ellenőrzések során 40 vállalkozást kerestek fel – és 31 céget büntettek meg valamilyen formában a tapasztalt kihágások miatt. Több mint 4200 lej értékű árucikket vontak ki időlegesen a kereskedelmi forgalomból, figyelmeztetéseket is kiosztottak, de a pénzbüntetésekkel sem fukarkodtak. Ezek összege 20200 lej volt.

Az országos tematikához igazodva a júniusi hónapban a kozmetikumokat, szépségápolási szereket ellenőrizték. Sok esetben hiányzott a román nyelvű információ a felhasználás módjáról és az esetleges kockázatokról, az összetevőkről, de volt, hogy az ár nem volt megfelelőképpen feltüntetve a naptejen, testápolón, arckrémen, alapozón, hajbalzsamon.

Az autószervizekben és autós cserealkatrészeket kínáló boltokban végzett ellenőrzések során a fogyasztóvédők szintén a vásárlók informálásában találtak kivetnivalót – például a jótállási idő nem volt egyértelműsítve, a szereléssel kapcsolatos tarifák sem voltak megfelelően közszemlére téve.

Ellenőriztek a piacokon is, de ez esetben nem az élelmiszer-típusú termékek és árúcikkek érdekelték az fogyasztóvédőket. Cipők, ruházati termékek felcímkézésében találtak elsősorban kivetnivalót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: