2020-01-17 11:06:36• hírek • Bajnai Botond

Több mint 200-an ropták az idei első vándortáncházban

Az új év első táncházát szervezte meg a múlt szombaton a Röpike Egyesület, a rendezvénynek a Borókagyökér Egyesület égisze alatt működő Lépésház adott otthont.

Jöttek is szép számban a résztvevők, több mint 200-an érkeztek, hogy táncoljanak, jól érezzék magukat és új élményeket szerezzenek, már az friss esztendő legelején.

A táncolni vágyók érkeztek Nagybányáról, Hadadról, Leléből, Bogdándról, Dobráról, Ákosról, Mihályfalváról, Mikolából, Pusztadarócról, Óváriból, A szamosháti néptáncccsoportokbókból, valamint város környékéről is nagyon sokan.

A táncházban fellépett a Röpike utánpótláscsoportja, amit az Röpikések új évi köszöntője követett, megörvendeztetve a népes, hagyománytisztelő táncoslábú társaságot.

A bemutatott táncokat Kása Zsolt és Kása Melinda oktatták, a jó zenéről pedig a Soroglya zenekar gondoskodott.

Ezzel az eseménnyel megkezdődött az idei vándortáncházak sorozata, a következő alkalmakra előbb február 8-án, Mikolában, majd február 22-én Hadadon kerül sor, a helyi csoportok szervezésében.

Ugyanakkor a Röpike Egyesület ebben a félévben három magyar középiskolába is szeretné eljuttatni a vándortáncházakat, elsősorban azon diákok számára, akik rendszeresen részt vesznek a néptáncoktatáson.

A szervezők az idei év első táncházának megszervezéséért köszönetüket fejezik ki a Csoóri Sándor Alapnak az anyagi támogatásért, valamint a Borókagyökér Egyesületnek, a Lépésházban felajánlott helyszínért.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: