2013-09-03 13:12:52• hírek • Póti Orsolya

Több mint 200 pótérettségiző adott be óvást

Szeptember másodikán tették közzé a pótérettségi vizsga eredményeit. A vizsgán Szatmár megyéből összesen 1069 diák vett részt. Több, mint kétszázan fellebbeztek a kapott jegyek ellen.

Szatmár megyében 1356 diák iratkozott be a pótérettségire, ám végül csak 1069-en jelentek meg a vizsgákon. A jegyeikkel elégedetlen tanulók hétfő délután 16 óráig adhattak le óvást a vizsgaközpontokban.

Összesen 211 diák lebbezett fel a kapott jegyek ellen - tájékoztatott Calin Durla, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársa.

A legtöbb diák a román nyelv és irodalomból szerzett jegyeikkel volt elégedetlen, ugyanis ebből 68 óvás érkezett. A profilnak megfelelő tantárgyból szerzett vizsgajeggyel hatvan tanuló nem volt megelégedve, a választott tantárgyakból szerzett jegyen pedig összesen nyolcvanan szeretnének változtatni.

A legkevesebb óvást az anyanyelvből szerzett jegyek kapcsán adták be a diákok: csupán hárman szerettek volna ebből a tantárgyból jobb jegyet szerezni. A dolgozatok újrajavítása a regionális felmérőközpontban zajlik szeptember 3-4. között. A végleges vizsgaeredményeket szeptember 5-én, csütörtökön teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: