2011-10-20 16:52:42• hírek • Szatmar.ro

Célegyenesbe ért mintegy 200 kilométernyi út felújítása

Lezárult az az árverés, amely arról hivatott dönteni, hogy mely cég építheti illetve modernizálhatja azokat Szatmár és Szilágy megyei az útszakaszokat, amelyek bekerültek a kormány infrastruktúrát javítani célzó programjába.

A licitre két cég jelentkezett és végül egy bukaresti vállalat nyerte meg a kivitelezési jogot. Amennyiben a vesztes fél nem fog fellebbezni, akkor jövő héten alá is írhatják a szerződést. Ebben az esetben a tél folyamán elkészülhetnek a műszaki dokumentációk, 2012 tavaszán pedig indulhat a munka. A tervek szerint 2013-ra érhet véget a munka, a kivitelező pedig két év garanciát vállal az utakra.

A román kormány idén tavasszal hirdette meg az infrastruktúra javítását célzó programját, mely a turisztikai és fejlesztési minisztérium égisze alatt zajlik és amely azóta a „tízezer kilométer országút" elnevezés alatt vált ismertté. Ennek lényege, hogy az állam országszerte mintegy 10.000 kilométernyi megyei vagy községi státusú útszakasznak a modernizálását vállalja magára.

Szatmár megyében mintegy kétszáz kilométernyi szakasz került be a programba, ebből 60,8 kilométer megyei, 147,47 kilométer pedig községi státusban van. A munkálatokra összesen 282,36 millió lejt különített el a kormány, mondta Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: