2020-06-18 15:31:12• hírek • Bede Emőke

Több mint 200 diák nem jelent meg az anyanyelvi felmérőn

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A román nyelv és irodalom-, illetve a matematikavizsga után csütörtökön anyanyelvből is megszervezték az országos szintű felmérőt. Hiába vártak azonban kötel 900 diákot a Szatmár megyei vizsgaközpontokba, sokan nem jelentek meg a 9 órakor kezdődő megmérettetésen.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a magyar nyelv és irodalomvizsgára összesen 811 nyolcadik osztályt végzett diák iratkozott be, viszont közülük csupán 594-en vettek részt a vizsgán. A német nyelv és irodalomvizsgán való részvételi szándékot korábban 88-an jelezték, de 3 diákot itt is hiányzóként kellett feltüntetni.


A tételeket és a javítókulcsokat a subiecte.edu.ro oldalon fogják közzétenni, az első eredményekre pedig június 22-én, 14 óráig kell várni. Az óvásokat június 22-én, délután 4 órától 7 óráig, illetve 23-án 8-tól 12 óráig lehet benyújtani, akár elektronikus úton is. A végleges eredményeket június 27-én, szombaton teszik közzé.


Azok a tanulók, akik otthoni elkülönítésben vagy karanténban lesznek a képességfelmérő idején, vagy más egészségi problémák miatt nem vehetnek részt a vizsgán, egy másik időpontban pótolhatják az elmaradt vizsgát. A soron kívüli képességfelmérő vizsgára június 22-e és 26-a között lehet feliratkozni, június 29-én román nyelv és irodalomból, 30-án matematikából, július 1-jén pedig anyanyelvből mérik fel a diákok tudását. Az eredményeket július 2-án délig teszik közzé, és aznap 14 és 19 óra között fogadják az óvásokat. A végleges eredményeket július 4-én ismertetik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: