2016-07-23 12:30:41• hírek • Sárközy Júlia/MTI

Több mint 2000 menekültet mentettek ki a Földközi-tengerből

Több mint kétezer migránst mentettek meg tizennyolc mentési akcióban a Szicíliai-szorosban pénteken - közölte az olasz parti őrség  pénteki napi jelentésében.

A dél-olaszországi és észak-afrikai partok közötti tengerszakaszon tizenhat gumicsónaknak és két hajónak nyújtottak segítséget. 
Az afrikai migránsokkal teli vízi járművek mentésében az olasz parti őrség hajói, egy olasz hadihajó, a Frontex európai határügynökség, valamint az EunavforMed európai katonai művelet egységei, és a Moas és a SeaWatch nemzetközi nem kormányzati szervezetek hajói vettek részt.

A héten már több mint hatezer migránst mentettek ki a Földközi-tengernek ezen a szakaszán az olasz parti őrség koordinálásával. A migránsokat mind a dél-olaszországi kikötőkbe szállították. Pénteken érkezett meg a szicíliai Trapaniba az a több mint kétszáz fős migránscsoport, amelynek az Orvosok Határok Nélkül (Mfs) hajói nyújtottak segítséget Líbia partjainál.

További huszonkét társukra már halottan találtak. Szombaton várnak a calabriai Vibo Valentia kikötőjébe mintegy hatszáz migránst, akinek tizennyolc társa halt meg a tengeri átkelés közben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: