2016-03-01 15:24:52• hírek • Szatmár.ro

Több mint 17 ezer utasa volt a Szatmárnémeti Repülőtérnek

Zajlik a repülőtér épületének a felújítása
Zajlik a repülőtér épületének a felújítása

A reptér képviselői több nagy légitársasággal is tárgyaltak - a felújítás befejezésétől függ a folytatás.

Kedden folytatódott a Szatmár Megyei Tanács alárendelt szerveinek mérleg-bemutatása. A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér igazgatója, Nicolae Fechete a tavalyi évi adatok bemutatása mellett szót ejtett arról is, hogy milyen lépéseket tettek a Tarom mellett más nagy légitársaságok Szatmárnémetibe csábítása érdekében.

Mert hát 2015-ben a Tarom volt az egyetlen légitársaság, amelyiknek gépei rendszeresen  fel- illetve leszálltak Szatmárnémetiben az egész év folyamán. Emellett charter (business) járatok is használták a repülőteret. A tavalyi évben például hat hónapon keresztül meglehetősen gyakorta jelentek meg a szatmári légtérben a Michelin Air Service gépei. A repülőtér szolgáltatásait egyébként tavaly 17.212 személy használta ki, szemben a 2014-es 12.644-es utasszámmal.

A repülőtér képviselői tavaly ellátogattak a skóciai Aberdeen-ben megrendezett Routes Europe 2015 rendezvényre, a legnagyobb európai légiközlekedési fórumra, ahol 380 repülőtér és 120 légitársaság több mint 1400 képviselője kötött új partnerségeket, alakított ki üzleti kapcsolatokat.

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér képviselőinek sikerült kapcsolatba lépniük mások mellett a Lufthansa, a Pegasus, az Air Berlin és a Wizz Air munkatársaival, beszélve az együttműködési lehetőségekről.

Persze a komolyabb tárgyalásokra a repülőtér felújításának befejezése után lehet beszélni. Az erre meglehetősen későn megkapott támogatásnak köszönhetően tavaly a felújítás 53,03 százalékát sikerült elvégezni. A jelek szerint a felújítás teljes egészében május végéig fog befejeződni - jelentette ki Adrian Stef megyei tanácselnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: