2013-07-18 14:19:29• hírek • Póti Orsolya

Több, mint 170.000 lej értékben foglaltak le cigarettát

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai ellenőrző akciót hajtottak végre július 16-án. Ennek keretében több figyelmeztető lövést is le kellett adniuk, valamint elfogtak egy ukrán cigicsempészt.

Az Avasfelsőfalui Határrendészeti Felügyelőség és a Szatmár Megyei Vámügyi Hatóság munkatársai július 16-án ellenőrző akciót hajtottak végre az adócsalás és a csempészet visszaszorításának érdekében. Kedd este 23.00 óra körül a határvonal környékén egy embercsoportra figyeltek fel a határrendészet munkatársai a rendelkezésükre álló felszerelések segítségével. Az Ukrajnából érkező személyek nagy dobozokkal haladtak Mózesfalu irányába.

A határrendészek a gyanúsítottak nyomába eredtek, de nem tudták őket  feltartóztatni, ezért három figyelmeztető lövést kellett leadniuk. Az akció keretében csupán egy személyt fogott el a hatóság, a többi bűnelkövetőnek sikerült megszöknie. A vizsgálatok során kiderült, a feltartóztatott férfi ukrán állampolgár, a 25 éves B. Olexandr, akit július 17-én 29 nap előzetes börtönbűntétesre ítéltek.

Az üldözés helyszínén 40 fekete fóliába burkolt csomagot találtak az ellenőrök. Ezek összesen 20.000 doboz ukrán származású cigarettát tartalmaztak 177.000 lej értékben.

A cigicsempészt a határrendészet székhelyén kihallgatták, és az esetről azonnal értesítették a szomszédos állam hatóságait. A nyomozás az ügyben tovább folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: