2020-12-31 08:22:01• hírek • Szatmár.ro

Több mint 1600 kilogramm zöldség, gyümölcs és tejtermék gyűlt a rászorulóknak

Archív felvétel
Archív felvétel

Sikeresnek bizonyult a szatmárnémeti élelmiszerpiacokra kihelyezett gyűjtőpont akció, hiszen az első tíz nap során több mint 1600 kilogramm zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket adományoztak általa a rászorulóknak.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Közterület-fenntartó Vállalat, a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület és a Máltai Szeretetszolgálat közös kezdeményezése egyedi Romániában, célja pedig a rászorulók megsegítése.

A kezdeményezésről a Szatmár.ro is beszámolt korábban, amikor december 19-én, az akció kezdetekor a szervezők jelenlétében bemutatták a jótékony programot.

Az adománygyűjtő pontok hivatalos átadóján jelen volt Magyar Lóránd parlamenti képviselő, Barta Zoltán, a közterület-fenntartó intézmény igazgatóhelyettese, valamint a Máltai Szeretetszolgálat szatmári szervezetének vezetője, Hegedüs Gergő is.

A Nagy- és Kispiacon, illetve a Szamos-piacon kialakított gyűjtőpontoknál elhelyezett adományokat a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai napi rendszerességgel gyűjtik be, így a helyi termelők portékái egyenesen a rászoruló családok asztalára kerülnek majd.



Az akciót természetesen tovább folytatódik, a kihelyezett standok a piacok szervez részeként egész évben ott maradnak jövőre is.

Az alábbi felvétel a kezdeményezés nyitónapján készült: 
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: