2018-10-23 12:10:06• hírek • Szatmár.ro

Több mint 15 tonna elektrohulladékot gyűjtöttek össze

Rendkívül sikeres volt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a RoRec Egyesület múlt heti akciója, amely során a tervezett 12 tonna helyet több mint 15 tonnányi elektrohulladékot gyűjtöttek össze a különböző szatmárnémeti gyűjtőpontokon.

A leadók között a keddi nap folyamán a Kossuth-kertbeli Zöld házban sorsoltak ki különböző nyereményeket, Maskulik Csaba városmenedzser és az egyesület képviselőinek a jelenlétében.
 

„Örülök annak, hogy a szatmáriak pozitívan viszonyultak az akciónkhoz. Köszönet illeti őket, akárcsak az önkénteseket, akik részt vettek az akció gördülékeny lebonyolításában. Mivel azt tapasztaltuk, hogy van igény az ilyen jellegű gyűjtésre, a következőkben is lesz folytatása.” – nyilatkozta Maskulik Csaba.Az elektronikai és számítástechnikai eszközök gyors avulása miatt egyre növekszik azoknak a berendezéseknek és alkatrészeknek a mennyisége, melyek tulajdonosaik számára értéktelenné válnak. Ha ezek az eszközök a kukába kerülnek, akkor a kommunális hulladékkal megegyező utat járnak be, és a bennük található veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódnak vagy égetés során a levegőbe jutnak. Az elkülönítetten gyűjtött elektronikai berendezések nem szennyezik a környezetet. A legtöbb eszköz fémanyaga és a nyomtatott áramköri lapok fémtartalma újrahasznosítható, ezért értéket képviselnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: