2014-04-09 12:55:46• hírek • Szatmár.ro

Cigarettacsempész-hálózatot buktattak le a határrendészek

Avasfelsőfaluban és Vámfaluban is házkutatásokat tartottak kedden, a hálózat tagjait a titkosszolgálat is megfigyelte.

Még 2013 októberében került a határrendészet látókörébe egy többtagú cigarettacsempész-banda, melynek tagjainál április 8-án, kedden házkutatást tartottak.

A banda tagjait tavaly óta titkosszolgálati eszközökkel is figyelték, az így begyűjtött információk segítségével pedig márciusban le is buktatták őket, amikor 330 ezer lej értékű ukrajnai cigarettát próbáltak becsempészni az országba. Akkor a csempészethez használt Mitsubishi gépkocsit lefoglalták, ugyanúgy, ahogy a 37500 csomag ukrán zárjegyes cigarettát is. Ekkor eljárást is indítottak ellenük csempészet vádjával.

Április 8-án a gyanúsítottak avasfelsőfalui, illetve vámfalui lakásában tartottak a törvény emberei házkutatást. Az egyik csempész esetében nem is volt olyan egyszerű a dolguk, ugyanis az a határrendészek elől a padlásra bújt, majd amikor el akarták fogni, agresszívvá vált.

A házkutatások során előkerült öt darab amerikai, Ilinois államban kiadott autóvezetői engedély, amelyek valószínűleg hamisítványok. A hatóság emberei találtak még 18 mobiltelefont és 429 gramm aranyékszert is.

Az akciót követően megkezdődött a banda tagjainak kihallgatása, két személyt pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek. A vád ellenük csempészet és csempészetben való bűnrészesség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: