2019-04-08 10:10:11• hírek • Bede Emőke

Több mint 150 gyorshajtó jogsija ugrott az egyhetes akció alatt

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) április 1. és 7. között átfogó akciót hirdetett, melynek célja az volt, hogy kiszűrjék azon sofőröket, akik a megengedettnél jóval gyorsabban hajtanak, s ezzel nem csak saját életüket, de mások biztonságát is veszélyeztetik.

A nagyszabású, az egész Európai Unió területére kiterjedő akcióhoz természetesen a Román Rendőrség, s ennek értelmében a szatmári egyenruhások is csatlakoztak. Megyénkben mind a nyolc, radarral ellátott szolgálati járművet üzembe helyezték, de munkába állt a nehézfegyverzetnek számító radarpisztoly is. Az egyhetes megmozdulás során 558 pénzbírságot róttak ki azokra az autósokra, akik a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedtek lakott területen kívül vagy belül. Ugyanakkor 154-en nem úszták meg ennyivel: mivel legalább 50 km/h-val gyorsabban hajtottak a megengedettnél, ezért jogosítványuknak egy időre búcsút inthettek.


Nem ez volt mostanában a TISPOL egyetlen akciója. Március közepén a biztonsági övek használatát ellenőrizték az egész EU területén. Azonban az övet becsatolni és biztonságos sebességgel közlekedni nem csak a fokozott ellenőrzések során kell, hanem az év minden napján, hiszen csak így minimalizálható a fatális kimenetelű balesetek száma.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: