2019-02-26 13:21:07• hírek • Szatmár.ro

Több mint 140 közlekedési szabálysértés történt a megyében egyetlen nap alatt

Február 25-én, hétfőn csaknem 150-en sértették meg a KRESZ-t így vagy úgy Szatmár megyében.

A közlekedésrendészet közleménye szerint a merész sofőröket egyetlen nap alatt 36900 lej értékű büntetéssel súlytották, a magas fizetnivaló veszélye azonban nem eléggé elrettentő a szabálytalankodók számára. A megyei és a városi közlekedés biztonsága azonban nem a rend őrein múlik, egyéni döntés, ki mit csinál az utakon.

 

A legrosszabbul hétfőn az a nyolc autóvezető járt, kiktől elvették a jogosítványaikat, mert a megengedett sebességhatártól 50 km/órával gyorsabban haladtak. Ez lakott településen belül akár 100 km/óra is lehet, életveszélyes iram egyaránt a gyalogosokra és a gépjárművel utazókra nézve.

 

Erdőd városában is repkedtek a jogsik, illetve a forgalmik. 14 büntetést osztottak ki, öt forgalmit vettek el és egy autóvezetői igazolványt. Rendszámtáblákat sem kíméltek, két gépkocsit vontak ki a forgalomból a hét első napján.

 

Lejárt rendszámmal közlekedő fiatalt füleltek le a rendőrök Józsefházán, Piskolton pedig részeg sofőrt állítottak félre. A piskolti 60 év körüli férfi véralkohol szintje a kilélegzett levegő alkoholtartalmának mérése szerint 0,51 mg/l volt. Az illetőt vérvételes alkoholszint vizsgálatra a megyei kórházba szállították.

 

Az utóbbi két esetben a rendőrség bűnügyi dossziét nyitott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: