2019-04-01 08:00:49• hírek • Szatmár.ro

Több mint 1400 facsemete talált otthonra fiatalok százainak köszönhetően (képgaléria)

Nem csak a polgármesteri hivatalok és a megyei tanács, valamint az erdészet feladata környezetünk megóvása és a fásítás. Mi is itt élünk, mi is ezt a levegőt szívjuk.

Erre is felhívták a figyelmet azon a hétvégi eseményen, melyen több mint 100 fiatal ültetett csemetéket – nem csüggedő lelkesedéssel. Összesen 1400 fácska talált új otthonra Mezőfényen, a természetvédelmi terület ölén. Az ültetőkhöz nem csak gyermekek, hanem felnőttek és ifjú fiatalok is csatlakoztak: a 0-60 éves korosztály képviseltette magát a megmozduláson. Látszik, a környezettudatosság nem a kor függvénye. 

 

A napsütéses időben jókedvvel teltek az órák, melyekről megannyi fénykép és videó árulkodik. Csak remélhetjük, hogy senkinek sem jut eszébe ellopni vagy megrongálni a kis fákat.

 

A „Cercetașii României SM” és a „Cutezatorii Muntilor” Egyesületek szervezésében létrejövő akcióhoz csaktlakozott a Dobai Gimnázium, a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a „Fara Foyer” fiataljai és a szatmárnémeti „Lions Club”. Az ültetést a Mezőfényi Erdészet tette lehetővé - tudhattuk meg az információkat a „Cutezatorii Muntilor” Egyesület közösségi média oldalán olvasható összegzésből.

 

A jó hangulatról, és arról, hogy az összefogás aranyat – jelen esetben erdőt ér – tanúskodjanak a galéria képei, melyeket a szervező egyesület a Facebook-oldalán tett közzé:

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: