2020-08-02 07:02:18• hírek • Bede Emőke

Több mint 130 szabad munkahelyet jegyeznek a megyében

A Covid-19 és a betegséget okozó új típusú koronavírus nem csak a járvány által érintett országok egészségügyi rendszerét állítja kemény próba elé, hanem a gazdaságot is. A szigorú óvintézkedések okán csak bukdácsol a turizmus, a vendéglátó- és szórakoztatóipar, de számos más ágazat is csak egy helyben toporog.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) adatbázisában is tetten érhető a pandémia hatása, hiszen míg máskor akár 300 szabad munkahelyet is jegyeztek, mostanra ezek száma lefeleződött, jelenleg például csak 135 betöltetlen állást tartanak számon.


A 135 szabad állás közül csupán 5 betöltéséhez szükségeltetik felsőfokú végzettség, 84 helyre középfokú végzettséggel is lehet pályázni, 46 állás elfoglalására pedig a képzettséggel nem rendelkező személyek is jelentkezhetnek. A legtöbb, szám szerint 15 ember alkatrész-összeszerelőként helyezkedhetne el, de keresnek 10 kereskedelmi dolgozót, ugyanennyi asztalost, 8 autómosót és 7 bolti eladót is.


Most csak azokat a területeket emeltük ki, ahova a legtöbb munkatársat várják, viszont ide kattintva lehet még böngészgetni a listát, hiszen más munkakörökben is szükség van új alkalmazottakra. Ezzel kapcsolatban azonban érdemes tudni, hogy az összesítés csak azokat a betöltetlen állásokat listázza, melyekről a munkáltatók előzetesen tájékoztatták az AJOFM-et, tehát szabad helyek ezeken kívül is lehetnek a megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: