2017-11-08 12:50:14• hírek • MTI

Több mint 120 bevándorlót mentett meg az Égei-tengeren a román parti őrség

Ismét életveszélyben lévő bevándorlókat mentett meg az Égei-tengeren szolgálatot teljesítő román őrhajó - közölte szerdán a határrendészet.

A román parti őrség MAI 1104-es jelzésű, az európai uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) megbízásából a görög felségvizeken járőröző hajóját múlt hét végén riasztották két kisméretű, túlzsúfolt gumicsónakhoz, amelyek bármikor elsüllyedhettek volna.
 

A csónakokon szorongó, életveszélyben lévő 126 embert - köztük 41 gyermeket, és 26 nőt - felvették a román hajó fedélzetére, ahol élelmet és vizet kaptak, majd biztonságban partra tették őket a híoszi kikötőben, hogy a görög hatóságok a bevándorlókkal kapcsolatos eljárásokat (egészségügyi ellátás, azonosítás, nyilvántartásba vétel, ujjlenyomatvétel) elvégezhessék.
 

A határrendészet nem közölt adatokat a kimentett bevándorlók nemzetiségéről. Év eleje óta a román parti őrség egymást váltó őrhajói eddig több mint 1400 életveszélyben lévő bevándorlót mentettek meg az Égei-tengeren a Frontex Poseidon-2017 nevű nemzetközi missziója keretében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: