2008-10-19 15:40:58• hírek • Szatmár.ro

Több mint 10 ezren vettek részt a légi bemutatón

Minden szempontból zökkenőmentesen zajlott a vasárnapi légi bemutató Szatmárnémetiben. Kisebb bonyodalmakat csak az okozott, hogy óriási autósor alakult ki a városból a repülőtér felé vezető útszakaszon.

A forgalmat több helyen rendőrök irányították, ami jelentős mértékben megkönnyítette a sofőrök dolgát.

A légi bemutató minden korosztály számára vonzó vasárnap délelőtti programnak bizonyult, ugyanis kicsik és nagyok "tátott szájjal" figyelték a levegőben ide-oda cikázó repülőgépeket. A repülőgépek fel- illetve leszállása a kifutópályán történt, melyhez igen közel engedték a közönséget, sőt a helyben álló repülőgépeket testközleből is meg lehetett vizsgálni.

A bemutató során Constantin Voicu, a Román Repülősklub igazgatója "szinkronizálta" a levegőben történő eseményeket. A műrepülő bajnokok csodás mintákat festettek a vakító kék égre.

 

A közönség lélegzetvisszafolytva figyelte a föld felett néhány méterrel elsuhanó gépeket, melyek orrát, látszólag, az utolsó pillanatba rántotta fel a pilóta. A bemutatón a repülőkön, helikoptereken kívül ejtőernyősök is feltűntek. Az égen megjelenő kis pontokból néhány perc alatt, ahogy mindinkább lejjebb ereszkedtek, színes ejtőernyők rajzolódtak ki, majd pedig a nézőkhöz nagyon közel értek földet.

Ahogyan a nagyobb rendezvényeken általában, most sem hiányoztak a sörsátrak. Aki a frisslevegőn megéhezett, válogathatott a friss sültek, kolbászok közül.

Az évek óta most először megrendezésre kerülő rendezvény, mind a szervezés, mind pedig a látvány szempontjából rendkívül sikeresnek mondható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: