2010-12-22 18:44:25• hírek • Szatmar.ro

Több, mint 100 millió euró Szatmárnak

Jóváhagyta Borbély László környezetvédelmi miniszter azt a projektet, amelynek köszönhetően uniós pénzből modernizálnák a megye víz-, illetve kanális hálózatát, derült ki az Apaserv szerdai sajtótájékoztatóján.

Leitner János igazgató év végi összefoglalójában bizakodóan beszélt az említett pályázatról, amelyet még az unió szakemberei is jóvá kell hagyják. Amennyiben az ügy pozitív értékelést kap, már tavasszal ki lehetne írni a licitet a munkálatok elvégzésére és már 2011 folyamán hozzá is foghatnának a rendszer modernizálásához.
Az öt éves tervben a megyeszékhely és Nagykároly mellett szerepel Batiz, Sárközújlak, Avasfelsőfalu, Tasnád, Erdőd, Kaplony, Pálfalva, Ombod, Lázári, Mezőfény és Szatmárudvari víz és csatornahálózatának felújítása is. Avasújváros, Sződemeter, és Kökényesd is benyújtotta már a kérelmet, hogy tagjai lehessenek a Településközi Fejlesztési Társulásnak.

Az igazgató elmondta, a 2010-es év is viszonylag termékenynek mondható, kiemelte a hálózat kiterjesztését többek Vetésen, Batizon, Apáton, Halmiban, Szatmárzsadány. Ebben az évben sikerült 2,2% profitot elérni a forgalomból, amely 600.000 lejt jelent.

Leitner bemutatta a közvélemény-kutatás eredményeit is, amelyből az derült ki, hogy a szatmáriak több, mint fele elégedett az Apaserv szolgáltatásaival, 80 százalék pedig azt vallja, hogy az árak is megfelelőek.


Az év utolsó sajtótájékoztatóján koccintásra is sor került
Az év utolsó sajtótájékoztatóján koccintásra is sor került


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: