2008-07-21 09:25:00• hírek • Csenteri Judit

Állami támogatások

Elfogadták azt a rendeletet, miszerint támogatják a nagy beruházásokat végrehajtó vállalatokat.

A Kormány legutóbbi gyűlésén egy olyan rendeletet fogadott el, miszerint támogatásban részesíti mindazokat a vállalatokat, amelyek nagyobb beruházásokat hajtanak végre.

Az állam által felkínált körülbelül 25 millió euróban mindazok a nagy vállalatok részesülhetnek, amelyek több, mint 100 millió eurós beruházásokat hajtanak végre és ezáltal legalább 500 új munkahelyet hoznak létre.

Az állam ezen támogatásaira elkülönített alapja, amelyet 2008 és 2012 között osztanak majd ki, 575 millió lej értékű. A kezdeti befektetésekre nyújtott támogatás feltétele az, hogy a befektetés legalább öt éven keresztül annak a régiónak a határain belül maradjon, amelyben az kezdeményezve volt.

Kezdeti befektetéseknek minősülnek mindazok a befektetések, amelyek az állandó tőkében, a tárgyi- vagy a nem tárgyi eszközökben valósulnak meg. Ezek történhetnek a vállalaton belüli új egységek létrehozásával, a már meglévő egységek kibővítésével, a termékek változatosabbá tevésével új termékek létrehozása révén vagy egy vállalat termelési folyamatának teljes megváltoztatásával.

A támogatás érékét a befektetés értéke és az adott régióra kiszabott plafon alapján számolják ki, amely plafon 40%-os Bukaresti-Ilfov régióban és 50%-os Románia többi hét fejlesztési régióiban.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: