2006-01-22 13:50:08• hírek • Szatmar.ro

Baby Gabi: Szivárványlány

Szivárvány címmel megjelent Baby Gabi harmadik szólólemeze.

Nem volt könnyű elérni Gabit, mert, mint minden új lemez megjelenésekor lenni szokott, rengeteg szereplése, fellépése volt, majd három hétre eltűnt, hogy feltöltődjön energiával.

„Iszonyatosan sokat dolgoztam az utóbbi időben, és nagyon elfáradtam, ezért találtam ki, hogy néhány hétre leugrok Martonvásárra meglátogatni az apukámat, a testvéremet, a sógoromat és a keresztlányomat” – meséli Gabi, amikor végül sikerül összehozni a találkozót. A pihenés és a „teljes testi-lelki felépülés” mellett Gabi arra is szeretné felhasználni szabadságát, hogy megszabaduljon néhány kilótól. Bár a súlyfelesleg egyáltalán nem látszik rajta.

„Még mindig van 3–4 kiló, amit le szeretnék adni. Konditerembe járok, futok és most egyáltalán nem eszem szénhidrátot” – ecseteli Gabi, aki bevallja, súlyproblémája nem új keletű dolog, és vállalja, hogy már átesett zsírleszíváson is.

 

NEM KELL MEGVÁRNI, AMÍG TÖNKREMEGY EGY KAPCSOLAT

Amikor megkérdezem, hogy háromhetes szabadságát, miért nem párjával, Binder Géza sztárfodrásszal tölti, szemében látom, hogy érzékeny pontra tapintottam. Gabi egy ideig hezitál, majd mégis belevág.

„Az igazság, hogy most egy picit mélypontra jutott a kapcsolatunk, aminek az az oka, hogy mindketten úgy érezzük, nem tudunk elég időt fordítani a másikra.

Ne kérdezd, hogy akkor most mi lesz, mert nem tudom.”

„Ha elméletben választanod kéne, a karrier és a magánélet között, melyiket választanád?" – teszem fel óvatosan a kérdést. „Mindenképpen a karriert, mert úgy érzem, hogy most kezdek eljutni arra a szintre, amiért 18 éve dolgozom. És nincs az a pasi, akiért ezt feladnám. Nem gondolom, hogy meg kell várni, amíg tönkremegy egy kapcsolat, tenni kell azért, hogy megváltoztassuk a kapcsolat lényegét. Ez lehet, hogy barátság lesz, vagy kialakulhat egy még mélyebb dolog.”

 

A KIADÓK NEM MERTÉK BEVÁLLALNI

Gabi egy rockcsapatban kezdte a zenei karrierjét, de már akkor is tudta, nem ez a számára kijelölt út.

„Abban az időben Martonvásáron volt egy rockzenekar, és nem volt más választásom: ha zenélni akartam, akkor az amatőr Titán nevű csapatban kellett énekelnem. Mindig is kedveltem a rockzenét, de otthon Hungáriát, Dolly Rollt, Szűcs Juditot, R-Go-t, Neotont és Szandit hallgattam” – meséli Gabi, aki először a Baby Sisters nevű lánytrió tagjaként hívta fel magára a figyelmet. Amikor a csapat feloszlott, nem volt kétséges számára, hogy szólóban folytatja, ám ez egyáltalán nem ment könnyen.

„Attól függetlenül, hogy egy sikeres lánycsapatból kerültem ki, elzárkóztak tőlem a kiadók. Én voltam a csapatban a kicsi, a szótlan, a gyámoltalan, aki a riportokban csak annyit tudott mondani, hogy ’sziasztok’. Nem merték bevállalni. Aztán egy magánkiadó felfigyelt rám, majd jött az első duett [Lalával], és onnantól beindultak a dolgok.” Annyira, hogy Gabi első két lemezéből összesen több mint 26 ezer példány fogyott el.

A SZERELEM SZÓBA SEM JÖHETETT

„Azért is fontos számomra az új lemez, mert a barátnőmmel [Bódi Bettivel, aki az Apám beájulna című film dalszövegeit is írta] rengeteg szöveget írtunk hozzá. A föld forog tovább című szám a cunamiról szól, a Szivárvány az édesanyámról. Lelkileg nagyon sokat jelent nekem, hogy a saját érzéseimet és gondolataimat vethettem papírra.”

Bár Gabi az Őrült szerelem című slágerrel futott be, az új lemez dalainak megírásakor mégis az volt az egyetlen kikötése, hogy a szerelem szó nem szerepelhetett a szövegekben.

„Ez volt az alapkritérium, mert annyira elcsépeltnek tartom ezt a szót. Az Álomvár az egyetlen szám, ami a szerelemről íródott, de úgy, hogy igazából nem szerepel benne a szerelem szó.”

 

EGY LÉPCSŐFOKRA A CÉLTÓL

„Nekem nagyon fontos, hogy olyan show-t csináljunk a színpadon, ami leköti a rajongókat.
Mindenre odafigyelünk: a ruháimat Bencsik Andrea divattervező készíti, van két táncosom, Tufa és Gyufa, és bár a legtöbb számhoz van koreográfia, a közönség azt szereti a legjobban, amikor rögtönzünk a fiúkkal.”
Gabi hangján érezni, mennyire fontos számára a rajongók véleménye.

„Én nekik élek. Azért vagyok ebben a szakmában, mert szeretném átadni az érzéseimet a rajongóknak. Van egy nagyon szomorú történetem. Egyszer felléptem egy diszkóban. Elkezdődött az Örült szerelem, és láttam, hogy az első sorban nagyon-nagyon sír egy lány. Lement a dal, majd a többi szám, aztán jött a Darabokra szakítod a szívemet, és akkor már annyira zokogott, hogy nekem is el kezdtek potyogni a könnyeim. Utólag kiderült, hogy az Örült szerelemre jöttek össze a barátjával, és akkor szakítottak, amikor először meghallotta a Darabokra című számot. Úgy gondolom, hogy az jó, ha valaki a zeném hatására ki tudja magából sírni a fájdalmát, mert könnyebben túllép a dolgon, ha kiadja magából.”

Mi az, amit szakmailag még el szeretnél érni, teszem fel az utolsó kérdésemet. „Úgy érzem, hogy szakmailag egy lépcsőfok választ el attól, amit el szeretnék érni. Óvodás koromban eldöntöttem, hogy énekesnő leszek, aztán pedig, hogy szólóban is sikeres leszek. Addig megyek, és addig csinálom, amíg el nem érem azt, amivel saját magamnak meg tudok felelni.”

 

Ha Gabiról, vagy ének és tánciskolájáról szeretnél többet megtudni, keresd fel hivatalos honlapját, a www.babygabi.hu -t

Forrás: Figyuzz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: