2015-07-06 07:42:25• hírek • Hirdetés

Több megyéből is érkeznek fürdőzők Tasnádra

Szatmár megye egyik legfontosabb turisztikai vonzereje a gyógyító hatású termálvíz.

Tasnád város Szatmár megye délnyugati részén a Nagykárolyt Kolozsvárral összekötő megyei F1-es út mentén fekszik. 1978-ban termálvizet találtak a város területén, 1354 méter mélységben, azóta működik a helyi termálfürdő, amely évente több ezer turistát vonz.

A víz hőmérséklete a medencékben 40 Celsius fok, a forrás feltörési vízhőfoka 72 Celsius fok, összetétele bróm és jód tartalmú nátriumkloridos víz. Eleinte az 1970-es években épített két medencét használták a fürdőzők. Ezek mellé 2006-ban építettek egy modern szűrőberendezéssel ellátott hidegvizes medencét.

Általában május 1-jén indul a főszezon, ám amióta megépült az új medence - amelyet téli időszakban termálvízzel töltenek fel, és amelyhez termálvízzel fűtött, fedett öltözőt is kialakítottak - egész évben van látogató. A Szatmár megyei vendégeken kívül Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szilágy megye turistáinak kedvenc fürdőhelye. Négy felnőttek rendelkezésére álló medence, egy gyermekmedence - mindenik 35 fokos termálvízzel - valamint egy hidegvizes medence áll a fürdőzők rendelkezésére az év több mint 150 napján.

A téli szezonban egy beltéri termálmedence fogadja a fürdőzőket. A gyógyvíz a következő betegségek kezelésére ajánlatos: kezdődő artrózis, reumatikus betegségek, idült ízületi és mozgásszervi betegségek, csonttörések után gondozása, periférikus idegrendszeri panaszok, nőgyógyászati betegségek, egyes endokrinológiai rendellenességek stb.

A tasnádi strand környékén több mint 814 szálláshely van, amelyek szállodákban, panziókban és hétvégi házakban vehetők igénybe. Ezekből 293 háromcsillagos, 378 szálláshely pedig kétcsillagos besorolású, míg 143 hely egycsillagosnak minősített. A vendéglátó helyek száma összesen 1500 - ebből 440 hely 3 csillagos, 835 2 csillagos és 225 pedig egycsillagos besorolású.

Bővebb információkért forduljanak a Megyei Turisztikai Információs  Központhoz, Szatmárnémetiben a Libertatii tér 21. szám alatt, hívják a 0261-805-102-es telefomszámot vagy írjanak a turism@judetulsatumare.info. e-mail címre.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: