2009-01-27 16:30:54• hírek • Szatmár.ro

Több lesz a pályázási lehetőség

Kedden írták alá az Észak-Erdélyi Közösségi Fejlesztési Egyesület alapszabályzatát és alapító okiratát. Az ünnepélyes momentumon Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is jelen volt.

A Kolozsváron megszervezett találkozón, az Észak-Erdélyi Közösségi Fejlesztési Egyesületben részt venni kívánó megyék - Szatmár, Kolozs, Szilágy, Bihar, Máramaros és Beszterce-Naszód- megyei tanácsainak vezetői gyűltek össze.

Az.Észak-Erdélyi Közösségi Fejlesztési Egyesület megalapításának célja olyan adminisztratív keret létrehozása, amely segítségével bővíteni lehet a régió pályázási lehetőségeit. Így például a Regionális Operatív Program keretén belül az Egyesület egy, a sürgősségi helyzetek felügyelőségének megfelelő eszközökkel való felszerelését célzó projekt finanszírozási kérvényét nyújtja majd be.

A projekt révén mintegy 12 millió eurónyi támogatást szerezhet meg a régió, így a katasztrófavédelemi szervek hatékonyabban tevékenykedhetnek a közeljövőben. A tervek szerint néhány hónapon belül elkészül a dokumentáció, és az Egyesület bejegyzési procedúrájának lejárta után már benyújtható is lesz a pályázat.

-Ez a pályázat csak az első az áttárgyalt pályázási lehetőségek sorában. A találkozó alkalmával több fejlesztési elképzelésről is szó esett, amelyeket a közeljövőben konkretizálunk majd - mondta Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: