2020-08-08 12:25:30• hírek • Szatmár.ro

Több koronavírus-fertőzöttet is regisztráltak az egyik Szatmárnémetihez közeli községben

Forrás: Google Street View
Forrás: Google Street View

Figyelmeztetést adott ki Ghetina Mihai polgármester, miután Szamosdob községben több személyt is koronavírussal diagnosztizáltak a napokban. Az önkormányzat óvatosságra inti a község polgárait.

Bár Szatmár megyét többé-kevésbé kíméli a járvány, hiszen romániai viszonylatban még mindig itt regisztrálták a legkevesebb fertőzöttet, viszont három napja Szamosdob községben kisebb ijedelem tört ki, miután rögtön 4 személy esetében igazolódott be a fertőzés gyanúja.

Bartha József alpolgármester a Szatmár.ro megkeresésére elmondta a 4 fertőzött mellett további 24 személyt karanténba helyeztek, miután esetükben is felmerült az esetleges fertőzés gyanúja.

Sőt, mi több Ghetina Mihai, a község polgármestere egy figyelmeztető közleményt is közzétett, melyben elővigyázatosságra inti a lakosságot, arra kérve őket, ne hagyják el a községet, csak a legszükségesebb esetben. Továbbá otthonaikat elhagyva mindig viseljenek szájmaszkot, naponta többször mossanak kezet, tartsák be az 1,5 méteres távolságra vonatkozó előírásokat, illetve, amennyiben bárki, a SARS-CoV-2 koronavírus tüneteit tapasztalja magán (láz, köhögés, légzési nehézség), azonnal jelezze ezt a 112-es segélyhívón.

Ugyanakkor nem megerősített hírek szerint a fertőzöttek és a karanténba helyezett személyek mindannyian ugyanazon helyi vallási közösség tagjai.

A polgármester figyelmeztető közleménye: 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: