2017-01-10 14:12:16• hírek • Szatmár.ro

Több korcsolyapálya is lesz Szatmárnémetiben

A Kossuth-kertben és a 17-es lakónegyedben található UFO-parkban található mesterséges tó medrében már lehet korcsolyázni, emellett iskolaudvarokon is készülhetnek pályák - a polgármesteri hivatal támogatja ezek létrehozását. Kereskényi Gábortól azt is megkérdeztük, hogy miért nem állított a polgármesteri hivatal műjégpályát a főtéren.

"A mandátum átvétele óta megpróbáltunk egy minőségi előrelépést megvalósítani a városban. Ez megkezdődött az utcai árusok visszaszorításával, az ízléses karácsonyi vásár megteremtésével. Ebbe a képbe nem tartozik bele a 200 négyzetméteres korcsolyapálya, vagy egy sokat használt körhinta. Megpróbáltunk egy nagyobb, Szatmárnémetihez illő korcsolyapályát bérbe venni, de ez nem sikerült. Viszont már most dolgozunk rajta, hogy 2017 végén egy méretes korcsolyapálya várja a sportolni vágyókat, mely szerves része lesz a karácsonyi vásárnak. Erre pedig már augusztus tájékán szerződést fogunk kötni" - válaszolta a Szatmár.ro kérdésére Kereskényi Gábor polgármester.

Azt is megtudtuk, hogy az időjárási körülmények és a lakossági igények figyelembe vételével a polgármesteri hivatal két helyszínen is korcsolyapálya kialakítását kezdte meg, illetve hatékony segítséget nyújtott a kezdeményező magánszemélynek. A Kossuth-kert taván létrehozott pályáról már írtunk, viszont emellett korcsolyázásra alkalmas pálya kialakításához szükséges vizet töltöttek a 17-es lakónegyedben, az UFO parkban található mesterséges tó medrébe. Ezek természetesen ingyenesen, de saját felelősségre használhatók.

"Felhívtuk több tanintézmény figyelmét is arra, hogy amennyiben van lehetőség és igény az iskolaudvaron jégpálya építésére, a polgármesteri hivatal állja az ezzel járó vízszámlát" - mondta a polgármester. Felidézte: annak idején a 10-es számú Általános Iskola, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium és a jelenlegi Református Gimnázium udvarán is készítettek a diákok jégpályát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: