2019-11-28 11:05:10• hírek • Bajnai Botond

Több kilométernyi járdát aszfaltoztak le idén Pusztadaróc községben

Az idei év egyik legjelentősebb önerős beruházása a járdák felújítása volt Pusztadaróc községben, jövő év közepére a község minden településén új, aszfaltos járda lesz.

Három éven át takarékoskodott a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal, annak érdekében, hogy önerőből tudják felújítani a községben található járdákat. Ez a beruházás még a tavaly megkezdődött, de igazán látványosan haladást az idei évben sikerült eléni.
 

Atyában, Pusztadarócon és Darán zajlott és zajlik még most is a korszerűsítés, Petén egyelőre még várnak vele, mivel a közeljövőben megkezdődik a szennyvízhálózat kiépítése a faluban, ezért célszerűbbnek látja később leaszfaltozni ott a járdákat a polgármesteri hivatal.



Găman Mihály polgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, eddig Atyában sikerült befejezni a munkát, ott mintegy 2,4 kilométer járdát aszfaltoztak le, és láttak el szegélykővel. Pusztadarócon is több kilométert sikerült már befejezni: a községközpontban 14 utcában van most új járda. Jelenleg Darán dolgoznak, 10 utcát sikerül befejezni, viszont az egyre kedvezőtlenebb időjárás miatt úgy néz ki, 3 utcát már csak jövőre fognak befejezni, a tavasz beálltával. A polgármester szerint jövő év közepére a község minden településén új, aszfaltos, szegélykövek közé fogott járda lesz.
 

A község útjait és utcáit illetően Atya kivételével a község minden településén nagyjából 95%-ban aszfalt borítja az utakat. Atyában a csatornahálózat kiépítése után kezdődik majd meg az aszfaltozás.
 

Darócon és Petén 100%-os az utcák aszfaltos lefedettsége, míg Darán két utca híján szintén le vannak aszfaltozva az utak.
 

Ugyanakkor a Megyei Tanács jóvoltából a Dara – Pusztadaróc közötti 6,3 kilométeres út is megújul, a kivitelezők jövő év közepére ígérik a munka befejezését.
 

A beruházás magába foglalja az út megszélesítését, az alap megerősítését, és az újraaszfaltozást, amely az eddiginél tartósabbá teszi majd az útszakaszt.











 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: