2016-11-02 12:01:51• hírek • Kocsis Zoltán

Több kilométeres kamionsor a petei határátkelőnél

A halottak napja miatti két napig tartó magyarországi munkaszüneti nappal járó kamionstop óriási fennakadásokat okoz a teherforgalomban. A petei határátkelőnél több kilométeren keresztül egymást érik a várakozó-araszolgató kamionok. Néha egy-egy türelmetlen dudaszó is felbődül.

Hosszú hétvégének örülhettek a magyarországi munkavállalók, ahol a halottak napja miatt munkaszüneti nap volt a kedd. És hogy minél többet pihenjenek az emberek, hétfőn sem kellett bemenniük munkahelyükre. Mindez azonban nem minden körben okozott osztatlan örömöt. Elsősorban a nemzetközi fuvarozók körében nem.

A két napos kamionstop miatt ugyanis hatalmas teherautósorok gyűltek fel az ország határátkelőinél. Szerda délben Peténél 3,5 kilométer hosszan sorjáztak a kamionok. A sor nem hogy Petén, de Pusztadarócon is végighúzódott!

A jelek szerint a munkaszüneti nap a magyar rendőrség honlapjánál még szerdán is tartott, mert a határinfo rovatban az állt szerda délben, hogy zéró a várakozási idő Csengersimánál mind a személygépkocsik, mind a teherautók számára. A román határrendészet oldala, a politiadefrontiera.ro már valamivel közelebb állt a realitásokhoz, az ott feltüntetettek szerint Peténél 40 percet kell várakozniuk a személygépkocsiknak, 240 percet pedig a kamionoknak.

„Már tegnap este óta itt állok a sorban", válaszolta, a fenti adatokhoz képest - megkérdezésükre egy Moldovából nyugat felé tartó kamionos. A fiatalember mosolygó sztoicizmussal mondta, szerinte a halottak napjával lehet összefüggésben, hogy a magyarországi vámosok nem dolgoztak az elmúlt két napban.

A türelmetlenebbek hangos tülköléssel adták a világ tudtára nemtetszésüket - sokra persze nem mentek vele...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: