2011-12-21 09:00:42• hírek • Szatmár.ro

Több intézményben is kántáltak a harmadikosok

A Szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola harmadik osztályos tanulói és a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának "Codrisorul" együttese közösen kántáltak Szatmár legkülönbözőbb intézményeiben.

December 20.-án reggel 9 órakor az Erdészeti Hivatalban majd az Öregek Otthonában is felcsendültek a karácsonyi dallamok, majd 12 órától a Katolikus Püspökségen, ahol a Püspök úr személyes fogadta a diákokat. Ezt követően a Polgármesteri Hivatalban folytatódott a kántálás, ahol Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester és Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke fogadta a kis vendégeket.

A kántálássorozat, egy projekt keretén belül zajlik, melynek címe : "Székely kapuk - Zöld kapuk." Kilenc Európai országban zajlik ez egy időben, melynek célja a múlt ápolása és a természet védelme a jövő számára. A befolyt perselyes adományokat pedig facsemeték ültetésére fordítják, melyben tavasszal az erdészeti hivatal munkatársai segítik a diákokat és a felkészítő tanárokat.

A Betlehemes játék felkészítői Kállai Carolina református vallástanár és Sebesi Ibolya katolikus vallástanár és a Gyermek Palotájának gyermekeit pedig Nicu Miclaus tanfelügyelő készítette fel.

A kántálók a Polgármesteri Hivatalba és a Megyei Tanácshoz is benéztek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: