2018-03-04 14:16:25• hírek • Agerpres.ro

Több intézményben is bojkottálták a nyolcadikosok hétfőn kezdődő képességfelmérőit

1.100 tanintézményben bojkottálják a pedagógusok a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőn kezdődő próbavizsgáját.

Az információt aTanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) közölte. Az érdekvédelem azt követően döntött így, hogy sem a kormány, sem a parlament két házának elnöke nem válaszolt a követeléseiket tartalmazó beadványra.


Az ország 28 megyéjének 1.100 oktatási intézményében döntöttek úgy a szakszervezeti tagok, hogy nem vesznek részt a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőtől szerdáig zajló próbavizsgáján. A FSLI közleménye értelmében a kezdeményezést az érdekvédelem országos vezetősége és a szülői egyesületek országos szövetsége is támogatja.


A FSLI többek között azt kéri a kormányhoz és a két házelnökhöz intézett beadványában, hogy mondjanak le a kilátásba helyezett iskola-összevonásokról, a leépítésekről és bizonyos pótlékok megszüntetéséről, valamint hogy növeljék az úgynevezett fejpénz összegét. Amiatt is elégedetlen a szakszervezet, hogy a 2017/153-as kerettörvény értelmében - amely megszabja, hogy a legkisebb és a legnagyobb fizetés aránya 1 a 12-höz - a pedagógusok 1,64 és 2,76 közötti szorzóval a bértábla alsó harmadában foglalnak helyet.


Az érdekvédelem azt is kilátásba helyezte, hogy a március 19-e és 22-e között zajló próbaérettségit is bojkottálni fogja. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: