2011-09-13 16:34:29• hírek • Póti Orsolya

Több időt tölthetnek betegeik mellett a hozzátartozók

Adrian Marc
Adrian Marc

Rohamosan fejlődik a Szatmár Megyei Kórház infrastruktúrája, hiszen magasabb szintre jutott az információközlés, valamint a személyzet, a betegek és a látogatók biztonságára is nagy hangsúlyt fektet a vezetőség. A változásokról Adrian Marc, az intézmény igazgatója tájékoztatta a szatmári sajtó képviselőit.

Bizonyára már sokan felfigyeltek azokra a monitorokra, amelyeket ezidáig a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán és az ambuláns részlegen, a Régi Kórház bejáratánál, valamint a Tasnádi Kórházban helyeztek el. A következő hónap folyamán még 35 kisebb monitort szerelnek fel a megyei kórház minden egyes osztályába, és ezeken át vetítik a személyzet, a betegek és a látogatók számára hasznos információkat. A kórházba érkezők számára, naponta 7-20 óra között a rendelők időbeosztásán keresztül, a tömegközlekedési járművek menetrendjén át a szálláslehetőségekig minden szükséges információ rendelkezésre áll. A későbbiekben arra is törekednek, hogy időként az egészséges életmódra nevelő rövid filmeket, illetve a daganatos megbetegedések szűrésével kapcsolatos hasznos információkat vetítsenek a képernyőkön keresztül. Ez idő alatt a megyei kórház az internetes információszolgáltatás bizotsításán is dolgozik, ugyanis egy honlap készítését tervezi.

A már felszerelt négy monitor mellett a Szatmár Megyei Kórházba megérkeztek az új röntgen és CT készülékek is, azonban a használatukhoz szükséges engedélyeket még várják a fővárosból. A kórház nemrégiben két mentőautót is kapott: az egyiket a sürgősségi osztály számára tartják fent, a másikat pedig a Tasnádi Kórház kapta meg.

A keddi sajtótájékoztatón megtudtuk azt is, hogy a közeljövőben biztonságiak vigyáznak majd a kórházakra, ugyanis megszüntetik a portaszolgálatok működését. Az intézményt, illetve annak udvarát megfigyelőkamerákkal látják majd el a betegek, a személyzet, illetve a látogatók biztonságának érdekében.

Azonban a bejárati kapunál - a portánál - találjuk majd a  kapcsolattartásért felelős irodát, amelynek a tervek szerint nagy szerepe lesz a bejutási lehetőségeket nézve. Ugyanis a tervek szerint a kórház vezetősége megszigorítaná a kórházba való bejutási feltételeket, ám meghosszabbítaná a látogatási időt. Egy új  elképzelés értelmében a hozzátartozók három óra helyett legfeljebb 11 órán keresztül látogathatnák betegeiket, azaz 10, vagy 11 órától egészen este 20 óráig.

A közeljövőben mind a személyzet, mind a látogatók kizárólag kártyával juthatnak be a kórház egyes részlegeibe, a hozzátartozók pedig kitűzőket kell majd viseljenek, amelyeken fel lesz tüntetve ottlétük célja. A jövőben egy új kapurendszert hoznak létre: a régit egy gyorsabb és könnyebb bejutást biztosító felnyíló kapura cserélik.  A felsoroltakat a kórház biztonságának érdekében teszi majd a vezetőség, a látogatási idő meghosszabbítása pedig szükségszerűnek bizonyul, hiszen a húsz éve kialakított órarend már korszerűtlen.

Adrian Marc a parkolók helyzetére is kitért. Ezen a téren még komoly átszervezéseket kell tegyen a kórház vezetősége, ugyanis mindössze hetven parkolóhelyet tudnak létrehozni, bár ennél jóval többre lenne szükség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: