2012-07-10 13:53:43• hírek • Póti Orsolya

Több horgászverseny is elmaradt a kánikula miatt

A Szatmár Megyei Sporthorgászok Egyesülete a júliusi hónapban több horgászversenyt is elhalasztott a nagy meleg miatt. Versenyeiket a hónap végétől egészen októberig rendezik meg -  tudtuk meg Czumbil Tibortól, az egyesület elnökétől.

A több napos kánikulai hőség csaknem felforralja a vizeket, melyekből szinte teljesen eltűnik az oxigén és erős algásodás indul. A tavakat komoly veszély fenyegeti: a nagy meleg a halállomány pusztulását hozhatja magával. A csapadékhiányos időjárás miatt a szamosdarai horgásztavon is problémák merültek fel.

„A kánikula miatt kevés lett a víz a szamosdarai tóban, ezért két kutat is fúrtunk, hogy friss oxigénhez juttassuk a halakat, a tó élővilágát" - magyarázta Czumbil Tibor, a Szatmár Megyei Sporthorgászok Egyesületének elnöke.

Az elnöktől ugyanakkor megtudtuk, hogy a hőség miatt néhány horgászversenyt is el kellett halasztaniuk. Elmaradt a Bálint-kupa, Feeder-bot és a rakós bot versenyek, de amennyiben az időjárás enyhül mindezek megrendezésre kerülnek.

„A rakós bot versenyt július 22-én redneznénk meg, július 29-én pedig sor kerül a gyermekek horgászversenyére, amely minden évben nagy érdeklődésnek örvend. Ezeket követően októberig még számos izgalmas verseny várja a szatmári horgászokat" - mondta el az egyesületi elnök.

A Szatmári Sporthorgászok Egyesületnél idén 1.500 személy váltott engedélyt síkvizekre és csupán 150-en a vettek ki engedélyt a telepített tavakra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: