2011-11-08 10:15:37• hírek • Póti Orsolya

Több helyen is égett az aljnövényzet

Az elmúlt napokban Szatmár megyében jelentősen megnőtt az aljnövényzet- és avartüzek száma - közölte a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. A hétfői nap folyamán több ilyen esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Az akciókban a felügyelőség önkéntes alakulatai is részt vettek.

„Aggasztóan megnőtt az avar- és aljnövényzet tüzek száma az elmúlt napokban. Mindez elsősorban a szárazságnak köszönhető, de számos esetben a helyi lakosok hanyagsága miatt történik a katasztrófa." - áll a Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége által küldött sajtóközleményben.

A hétfői nap folyamán a szatmári tűzoltók mintegy kilenc tűzesethez vonultak ki, ebből hét avartűz volt. Délelőtt 10 óra után kevéssel Részteleken gyulladt ki a száraz aljnövényzet mintegy 0,5 hektáron, később 12 óra után pedig Nagykároly és Majtény között égett az avar mintegy 1,5 hektáron. 13 óra után kevéssel Szatmárnémetiben történt tűzeset a Lucian Blaga utca 207 szám alatt, ahol mintegy két hektáron égett az aljnövényzet, veszélyeztetve a közelben lévő házakat is. Ezután a tűzoltóknak az Aurel Vlaicu utcára kellett vonulniuk, ahol négy hektáron égett a száraz avar.

Két óra előtt az Avasfelsőfalui Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének csapata vonult ki Bikszádra, ahol nagy tűz kerekedett, veszélyeztetve a közelben lévő házakat és az erdőt is. A tűzoltók a bikszádi és az avasújfalui önkéntesek segítségével a tüzet hamar eloltották, személyi sérülés szerencsére nem történt.

A szatmári alakulat 15 óra 15 perckor Szatmárudvariba vonult ki, ahol négy hektáron égett a kukoricatarló. Kispeleskén is tűz keletkezett ugyancsak hétfő délután, ide is a szatmári alakulat vonult ki. A tűzoltók akciójában részt vettek a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének önkéntes csapatai is, így a sárközújlaki, a szatmárhegyi, a szokondi, a meggyesgombási, a hiripi, a szatmárpálfalvai alakulatok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: