2016-02-24 14:30:18• hírek • Szatmár.ro

Hipermarket és bevásárlóudvar épül a Hunyadi utcai dzsungel helyén

Úgy tűnik, végre eltűnik a Hunyadi (Corvinilor) utca elején található, hajléktalanokkal, szeméttel, kígyókkal és patkányokkal teli dzsungel. Az első lépésben egy hipermarketet, majd egy bevásárlóudvart is építenének a befektetők. A szerdán tartott közvitán részt vett néhány környékbeli lakos, de összességében mindenki örül a fertőzési góc felszámolásának.

A város egyik szégyenfoltja a Hunyadi utca elején található terület, amelyre egykor az Atrium Center nevű bevásárlóközpontot akarta felépíteni egy vállalkozói csoport. Aztán jött a gazdasági válság, a területet előbb a Cora vette meg, majd miután lassítottak a terjeszkedéssel, továbbadták a Reinvest csoportnak. Ezen idő alatt az egykori székgyár épülete és környéke lassan dzsungellé változott, a burjánzó növényzetben szeméthalmok és patkányok jelentek meg, az elhagyott épületekbe pedig hajléktalanok költöztek be. A szomszédban található tömbház lakóinak felháborodásáról már írtunk, sajnos a polgármesteri hivatal az utóbbi időben nem sokat tett annak érdekében, hogy betartassa a helyi tanácsi határozatot, miszerint az elhagyott területeket is rendben kell tartani. A tömbház lakói az ötödik emeleten egérrel találkoztak, kóbor kutyák ugatása, hajléktalanok ordítozása keserítette meg jó időn keresztül a mindennapjaikat. A "szomszédok" több alkalommal fel is törték a tömbház pincéit, úgyhogy most nagy öröm éri a lakókat.

A területen ugyanis hipermarket és bevásárlóudvar fog épülni, legalábbis ez a befektetők terve. Szerdán közvitán mondhatták el a környéken lakók a véleményüket, esetleg félelmeiket a befektetéssel kapcsolatban. De lássuk, hogy miről is van szó!

Első lépésben megtisztítanák a területet, lebontanák a még azon álló, a tervezők szerint 26 kisebb-nagyobb épületet. A folytatásban csak az egyik részen dolgoznának, itt 176 parkolóhely és egy Kaufland hipermarket épül majd. Ezt még idén szeretnék megnyitni. Az optimista számítások szerint ha a városrendezési terv hamarosan a városi tanács elé kerülne és az összes engedélyt is sikerülne időben beszerezniük, akkor nagyjából karácsony előtt, de legkésőbb 2017 februárjában megnyílna a hipermarket. A folytatásban viszont újabb épületeket húznának fel, egy bevásárlóudvart kialakítva, további 130 parkolóhellyel.

A közvitán egyébként a közelben élők elsősorban a megnövekvő zajszennyezéstől tartottak, mások a nagy forgalomtól, na meg attól, hogy a vásárlók a parkolóból majd belátnak a lakásába. A tervezők ígéretet tettek arra, hogy megoldást találnak a felvetésekre. Összességében azonban mindenki örömét fejezte ki, hogy eltűnik az elburjánzott növényzet és a gyanús alakok is távol maradnak a környéktől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: