2011-07-18 13:51:37• hírek • Póti Orsolya

Több határsértőt is fogtak a hétvégén

Összesen hét marokkói, egy algériai állampolgár és egy máramarosi lány ellen indított eljárást a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség határsértés miatt. Négy marokkói pénteken, a máramarosi lány szombatról vasárnapra virradó éjjel míg a másik három marokkói és az algériai férfi vasárnap akart illegálisan kijutni az országból.

Július 15-én, péntek este 22 óra körül a szatmári határrendészek egy ellenőrző akció keretében Vetés határában négy személyre lettek figyelmesek, akik a zöldhatár felé közeledtek. Igazoltatták a négy férfit, és mint kiderült mind a négyen marokkói állampolgárok. A felügyelőségen a marokkóiak azt vallották, a Suceava megyei Radócból érkeztek vonaton Szatmárnémetibe, és onnan taxival Vetésbe. Az volt a szándékuk, hogy átlépik a zöld határt és Magyarországból nyugatabbi országig utaznak tovább. A négy határsértő ellen eljárás indult.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka egy máramarosi lány akart átsétálni Magyarországra a Petei Határátkelő környékén. Alig volt 200 méterre a határtól, mikor a határrendészek megállították és igazoltatták őt. Mint kiderült M.B. 17 éves máramarosszigeti lány, aki utazási okmány hiányában akart eljutni Magyarországra, onnan pedig Ausztriába, hogy ott munkát kereshessen. A fiatal lány ellen is eljárást indított a Szatmár megyei határrendészet.

Július 17-én újabb határsértőket fogtak határőrök, ugyanis vasárnap este 23 óra körül a Szamos jobb oldali partján négy személyt láttak, akik a román-magyar határvonal felé közeledtek. A vizsgálatokból kiderült 21 és 54 év közötti három marokkói és egy algériai állampolgárról van szó. A péntek és az szombat esti esethez hasonlóan, a marokkóiak és a az algériai férfi Európa egyik nyugati országába akart eljutni, annak reményében, hogy munkát találhatnak.


Több határsértőt is fogtak ezen a hétvégén. Illusztáció.
Több határsértőt is fogtak ezen a hétvégén. Illusztáció


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: