2019-07-05 07:32:20• hírek • Bede Emőke

Több forgalmas útszakasz felújítását is beütemezte nyárra a polgármesteri hivatal

A helyi itv tévécsatorna Audiente in direct című műsorának meghívottja volt a napokban Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, ki amellett, hogy a betelefonáló lakosok kérdéseire válaszolt, több közelgő munkáról is tájékoztatta a nézőket.

Július 1-én megkezdődött az Octavian Goga sugárút felújítási munkálatainak első fázisa, mely során a Soarelui vasúti felüljárójó és a Dambovita utcák közötti szakaszon álltak csatarendbe a munkagépek. A város polgármestere ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az útburkolat helyreállítása a startpisztoly eldördülésétől kezdve kb. 7-10 napot vesz igénybe. Ezen időszak alatt óhatatlanul is forgalmi dugók alakulhatnak ki, hiszen ezen a ponton naponta akár 20-30 ezer autó is áthalad. Épp ezért Kereskényi alternatív útvonalak használatára biztatott mindenkit. Mindemellett a Goga sugárúttal kapcsolatban azt is elárulta, hogy az évekkel ezelőtt beharangozott négy sávosra történő kiszélesítés a dolgok jelenlegi állása szerint okafogyottá vált, ugyanis a már épülőfélben elkerülőút csökkenteni fogja az adott szakasz autós forgalmát.


Kereskényi Gábor mindezek mellett elmondta, az előttünk álló időszakban nem csak az Octavian Gogával szeretnének végezni, hanem beütemezésre került a Closca sugárút Burdea sarok és C. A. Rosetti közötti szakaszának felújítása is, illetve szeretnék pontra tenni teljes hosszában a Transilvania sugárutat az Alexiu Berinde utcával egyetemben. Mivel ezek Szatmárnémeti igencsak forgalmas útszakaszai, ezért a felújítási munkálatok értelemszerűen kellemetlenséggel járnak az autós társadalom számára, ennek okán a városvezető a kocsival közlekedők türelmét és megértését kérte. Hozzátette: a munkafolyamatokat úgy irányozták elő, hogy azok a megélénkült forgalommal járó iskolakezdésre befejeződjenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: