2013-06-28 16:12:27• hírek • Póti Orsolya

Több felújítási munkálatra is készül a Kölcsey

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége az idei nyarat is felújítási munkálatokkal tölti, hiszen még jócskán van mit rendbe hozni az egykori püspöki konviktus épületében. Azonban nem csak az iskolában, hanem a tanintézményhez tartozó bentlakásban és a Kölcsey Óvodában is zajlanak majd munkálatok.

Elsőként az iskolaudvaron lévő egykori teniszpálya rendbetétele, azaz a terület befüvesítése van soron, ugyanis az érettségi végéig nem lehet az épületben dolgozni - tudtuk meg Pataki Enikőtől, a főgimnázium igazgatónőjétől. A területet a Kölcsey-bál teljes bevételéből és a Szülői bizottság felajánlásából újítják fel, emellett pedig egy kisebb kosárpályát is kialakítanának a pöttömök számára.

Az iskola vezetősége az étkezde felőli részben csúnya vizesedést tapasztalt, amit vagy a rossz állapotban lévő vizesblokk, vagy csőtörés okozhat. Ennek kiderítése, majd a probléma megoldása érdekében kérvényt nyújtottak be a Polgármesteri Hivatalhoz, a munkálatok viszont csak az érettségi után kezdődnek.

A tervek szerint ezen a nyáron költözik át a kémia laboratórium egy másik épületszárnyba, ugyanis a beköltözéskor, mint kiderült nem a legmegfelelőbb helyre (az egykori kémia labor helyére) került. Ugyanis itt nincs gáz bevezetve, arra pedig szükség van a különféle kísérletekhez. Így a laboratóriumot egy olyan épületrészbe kell költöztessék, ahol nem okoz fennakadást a gáz és a víz bevezetése.

Az említetteken kívül felújításra szorul az előkészítősök osztályterme is, de az tanintézményen kívül a Kölcsey Bentlakásban és az óvodában is munkálatok zajlanak a nyár folyamán. A bentlakásban most a lányok lakrésze - azaz tíz hálószoba - vár kifestésre, valamint mint minden évben, idén is felfrissítik a konyha és az éléskamara falait. Az óvodában idén nyáron az ablakok felújítására (festésére) fektetik a hangsúlyt - mindezt önerőből oldja meg a tanintézmény vezetősége.

„Számos felújítási munkálatot tervezünk, több mindenre is szükségünk volna még, de csak annyit tudunk megvalósítani, amennyire keretünk van. A nagyobb munkálatok, mint például a bentlakás melletti klubhelyiség/tanulószoba kialakítása csak akkor lehetséges, ha lesz rá elegendő forrás" - mondta el a Szatmár.ro-nak Pataki Enikő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: