2013-03-06 21:42:52• hírek • Póti Orsolya

Több fejlesztési programban is részt vesz a gyermekvédelmi igazgatóság

Számos projektbe kapcsolódott be az elmúlt évben és idén a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság. Az intézmény vezetősége elsősorban új rehabilitációs központok létesítésére és a már meglévők felújítására fekteti a hangsúlyt.

Három olyan országos projektben is részt vesz a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, melynek éppen a végrehajtási és nyomon követési szakaszában van.

Ezek közül a legfontosabb egy, a gyermekvédelmi rendszerből kikerült Szatmár megyei fiatalokat segítő multifunkcionális szociális központ kialakítása a Sárerdőn. A központ húsz, a rendszerből kikerült fiatal befogadására lesz képes - derül ki az intézmény éves felmérő anyagából.

Egy másik fontos fejlesztési projekt a Cristiana Központ kialakítása, azaz egy a fogyatékossággal élők számára kialakított neuropszichiátriai rehabilitációs központ létesítése Nagykárolyban. A Romániai SERA Alapítvánnyal Közösen a gyermekvédelmi igazgatóság egy olyan program végrehajtási szakaszában van, melynek keretében egy a fogyatékossággal élő gyermekek számára létesítenek gyógyközpontot Szatmárnémetiben.

Az említettek mellet összesen hét további projektben vesz részt a gyermekvédelmi felügyelőség, amelyek már az értékelési szakaszban vannak. Ilyen a Floare de Colt Központ rehabilitációját és fejlesztését támogató program, valamint a megyénkben élő romák helyzetének javítását támogató terv, amely 2007-től indult és idén zárul le.

A gyermekvédelmi igazgatóság bizonyos projektekben együttműködik olyan szervezetekkel, mint az UNICEF és a Caritas.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: