2016-08-21 09:55:16• hírek • Szatmár.ro

Több ezres közönség énekelte az István, a király legendás dalait a Partiumi Magyar Napokon

A 15. Partiumi Magyar Napok egyik fénypontja volt a Szörényi-Bródy klasszikusa, az István, a király rockopera koncert-változata a mátészalkai Talán Teátrum előadásában, amellyel a szatmáriak egyik nagy álma teljesült. A több ezres közönség együtt énekelte a híres dalokat a kórussal, ezzel is tisztelegve az államalapító király előtt.

Pénteken Mátészalkán, szombaton este pedig Szatmárnémetiben lépett fel a Talán Teátrum társulata, egy igazán alkalomhoz illő előadással. Az István, a király rockopera koncert-változatát hozta el a népes társulat, egy látványos, magával ragadó előadással meglepve a közönséget.

Az előadás előtt Kereskényi Gábor polgármester és Pataki Csaba megyei tanácselnök léptek színpadra, megköszönve a népes közönségnek a helyhatósági választásokat sikerre vivő segítséget. Ígérték: a szatmáriak számíthatnak rájuk, majd jó szórakozást kívánva átadták a pódiumot a művészeknek.

Az erdélyi születésű Buzogány Béla rendezte előadás elkápráztatta a közönséget. A darab sok színészt vonultatott fel, a kórus együtt élt az előadással, a zenét pedig profi zenekar biztosította. A látvány is nagyszerű volt, így mindenki beleélhette magát Koppány és István konfliktusába.

Az előadás végén a darab szereplői látható meghatódottsággal fogadták a szatmáriak ovációját, néhányan könnyes szemmel énekelték az esemény lezárásaként a nagy tömeggel együtt a magyar himnuszt.

A Széchenyi utcában a nap záróakkordjaként több százan buliztak a Kiscsillag koncertjén, akik szintén először léptek fel Szatmárnémetiben. A legjobb Kiscsillag dalok mellé egy-két Kispál és a Borz klasszikus is bekerült, amelyet folyamatos taps és ováció követett. A műsort csak színesítette Lovasi András dalok közti összekötő szövege - olykor anekdotái - amelyek minden dal előtt pozitív alaphangulatot teremtettek.

Kiemelt partnerek:
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Földművelődésügyi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Magyar Turisztikai Ügynökség

Aranyfokozatú támogatók:
Autonet, Tarr Beton, Diego, Gemelli, Barta Ati, CBA, Al Capone Étterem és Motel, Woco

Ezüstfokozatú támogatók:
Arnisol, Nord Star, Spakk Group, Ecomatrix, Transpink, Meteor a Trilak partner, Santec, Andy Kft, Promomix, Ratioterm, Ardealul, Aquastar, Salvator, Ferys Invest, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Karmob, Hanna Konyhatehnika, No Pardon Pub, Mindig Friss, Saminstal, Hutton, Florisal, Promocraft, Hotel Dana, Poszet, Backerei Fastus, Yoda Service, Business Transaction, Gerbog, M-Sys.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: