2014-06-20 11:55:01• hírek • Szatmár.ro

Több ezren vettek részt az úrnapi körmeneten

Az Oltáriszentség ünnepén a Székesegyházba mentek a hívek, hódolni Krisztus előtt. Este hét órától, papjaival Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök mutatott be szentmisét, majd utána a hagyományoknak megfelelően körmenetet tartottak Szatmárnémeti régi főterén.

A szentmise elején Schönberger Jenő püspök a szeretet és áldozat kapcsolatáról beszélt, kérve híveit, hogy válaszoljanak Isten szeretetére: „Úrnapján hálát adunk a Jóistennek, azért, mert egyszülött fiát értünk adta, és a szeretetért, amellyel Jézus mindig is közöttünk maradt a kenyér és a bor színe alatt. Minden szeretet áldozattal jár, ha pedig nem áldozat, akkor nem is igazi szeretet. Minden szentmisében Jézus erről a szeretetről tesz tanúságot, ma is értünk adja önmagát, életét. De mi a mi válaszunk erre? Testvéreim, ha eddig nem a megfelelő választ adtuk, akkor most kérjünk bocsánatot az Istentől, és kérjük, hogy tisztítsa meg a mi szeretetünket is, hogy egyre hasonlóbbá váljék Jézus szeretetéhez."

A szentmise végén kivitték az Oltáriszentséget a Székesegyház falain kívülre, hogy áldja, és őrizze meg Isten az egész várost.

Az indulás előtt a püspök kérte híveit, ne csak testben, hanem lélekben is legyenek jelen, kapcsolódjanak be a körmenetbe, mert így lesz ez igazi tanúságtétel. És valóban, Szatmárnémeti városközpontja átalakult arra a fél órára, amíg a körmenet tartott. A hívek énekkel töltötték meg a levegőt, sokan kiálltak erkélyeikre, vagy az ablakból üdvözölték az elhaladó Oltáriszentséget, és voltak, akik véletlenül jártak arra, de csatlakoztak a hívekhez.

A szentségi Krisztus, az elhangzó evangéliumi részletek, imák és énekek mély nyugalmat hoztak a térre és a jelenlevő emberek szívébe.

Körmenet Úrnapján

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: