2013-05-07 11:36:41• hírek • Szatmár.ro

Több ezren várják a huszadikat

2013. május 8-12. között  a Kolozsvári Magyar Diákszövetség immáron huszadik alkalommal rendezi meg Erdély legnagyobb diákfesztiválját, a KMDSZ Diáknapokat. Ezen az öt napon az egyetemisták színes pólókban és hangos csatakiáltásokkal veszik birtokba a kincses város tereit, sportpályáit és szórakozóhelyeit.

Idén a tavalyhoz hasonlóan 48 csapat mérkőzik meg a legjobb kolozsvári egyetemistacsapat címéért, amely nem kevesebb mint 1662 személyt jelent. Ezek mellett, minden csapat népes szúrkolótáborral is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy megközelítőleg 4000-en fordulnak meg valamilyen formában a rendezvényen.

A csapatok mellett, akik már év elejétől hevesen készülnek az eseményre, a 120 tagú szervezőcsapat is kreativitását és energiáját bevetve törekedtek, hogy minél színesebb és érdekesebb programot állítsanak össze.

Lehoczki Tünde főszervező elmondta, hogy idén sem fog unatkozni az a többszáz diák, aki résztvesz a rendezvényen, mivel a sport tevékenységek mellett a csapatok kulturális és kreatív, szórakoztató programokon is összemérhetik tudásukat, ügyességüket, rátermettségüket. Az idei év jubileumi év a rendezvény szempontjából és mivel ennek az egyik nem titkolt célja a fiatal egyetemista közösség összekovácsolása ezért igyekeztek olyan programokkal színesíteni a rendezvényt, ahol együtt lehet az összes diáknapozó.

A 20. KMDSZ Diáknapok szerdán 14 órától a Felvonulással veszi kezdetét, amely során a diáksereg a Főtérről indul és a Hoja erdőig, a Bemutatkozó színteréig masírozik. A jubileumi év különlegessé tételéért, a főtéri megnyitót követően egy óriás Csípős Flashmob előzi meg a felvonulást, amit  a 20. KMDSZ Diáknapok és a Paprika Rádió közösen készít elő. Továbbá a diáknapozók két éjszaka is együtt bulizhatnak, pénteken az Arénában, szombaton pedig a New York szállóban. A vasárnapi bográcsozós játékos majális fénypontja az eredményhírdetés mellett a tavalyi Médiabefutó KMDSZ különdíjas zenekar, a Funkorporation koncertje.

A próbákat, bárki megtekintheti, akit érdekel a diákok küzdelme. A rendezvény részletes programja a www.diákanpok.kmdsz.ro/program oldalon tekinthető meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: