2017-03-15 14:48:32• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

A jelenben fontos fiatalok nemzeti ünnepe a Refiben

Az ünnepet komolyan vevő, igehirdetésre és előadásra érdeklődéssel figyelő, vidám diákok ünnepeltek nemzeti ünnepet a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

Szerdan délelőtt 10 órától a Láncos templomban megtartott istentiszteleten Rácz Ervin ifjúsági előadó hirdetett Igét a 126. zsoltár alapján: „Mikor jóra fordította Sion sorsát az Úr, olyanok voltunk, mint az álmodók. Akkor megtelt a szánk nevetéssel, és örömkiáltás volt nyelvünkön. Ezt mondták akkor a népek: Hatalmas dolgot tett ezekkel az Úr! Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk. Fordítsd jóra sorsunkat, Uram, a délvidéki kiszáradt patakmedrekhez hasonlóan! Akik könnyezve vetettek, ujjongva fognak majd aratni. Aki sírva indul, mikor vetőmagját viszi, ujjongva érkezik, mikor kévéit hozza.”

Igehirdetésében elmondta, hogy Krisztus szorongató szeretetének oly ereje van, hogy képes bennünket megszabadítani, szeretetének ereje pedig nemzetünket is megtartotta hosszú, próbatételekkel teli évszázadokon át. Benne bízhatunk és elégedett, hálás, örömteli életet élhetünk szülőföldünkön is.

Póti Eduárd történelemtanár előadása is buzdító hatással volt az ifjakra, akik a jelenben fontosak, mert nekik van erejük arra, hogy jobbá változtassák a világot. Higyed Gyöngyi zenetanárnő, egyházmegyei zenei előadó, valamint Keresztes-Szőke Erzsébet felkészítésében üzenetteljes, színvonalas verses-zenés műsort adtak elő a diákok, akik vallották: hazájuknak, nemzetüknek rendületlen hívei maradnak. Tehetségük és a gondos felkészítés megmutatkozott az előadásban.

Erdei-Árva István iskolalelkész megköszönte a szép műsort és mindenkinek áldott nemzeti ünnepet kívánt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: